6.8.2016

Talvi tulee, halusit tai et.

Hiljalleen lähestytään sitä aikaa vuodesta, kun sisällä alkaa se perinteinen ja helvetin turhauttava kuohuminen. Ulkona lämpötila on vielä reilusti parinkympin yläpuolella (meinasin kirjoittaa "paremmalla puolen", mutta taitaa olla aika tulkinnanvarainen ilmaisu), nurtsi vihertää ja syyskitkoihinkin on vielä kauheasti aikaa. Tämä on se sama aihe, mistä tulee kirjoitettua jokainen vuosi. Ja joka ikinen kerta siitä tulee kirjoitettua hieman edellisvuotta aiemmin. No mutta, henkilölle jolle reissujen suunnittelu on iso osa reissua, tämä “pre-adventure” vaan on arkipäivää.


Vaikka kiipeily on aina pääosissa, vähän vuodenajasta ja reissusta riippuen kiipeilyn oheispuuhat ja leirituraaminen näyttelee suurta roolia. Ja se haukkaa yleensä isomman osan ajankäyttöä kiipeilyyn nähden, luonnollisesti. Pitäähän ukot pysyä kunnossa ja huollettuna. Tässä kun nyt olen kaivellut taas aikaisempien reissujen kuvia esille, niin valkkaampas niistä nyt jotain kavalkaadia hienoista hetkistä reissuissa, jotka ei suoraan ole kiipeilyä.

Tämä laavu on kyllä tullut jo erittäin tutuksi. Ja tuosta pöydästä on olemassa jo kymmeniä kuvia eri kattauksilla. Vappu 2015.
Meillä oli kerran tällainen iso sirkusteltta mukana. Kivahan siellä oli puuhata, seisomakorkuisessa absidissa. 

Sille vaan kävi hassusti räntäkuuron jälkeen.
Hieman hämmentävän näköistä safkaa on tulossa. Huomaa DIY tuulisuoja, foliota kerroksittain. Saa tilanteen yllättäessä kivasti hatun päähän siitä.
Eka reissu Norjaan allekirjoittaneella. Ja ekan reissun eka yö. Lyngen 2011.

Ei ole kovin paljon muistikuvia, että mitä duunaan tuossa mutta maisema on hieno. Lyngen 2013. Kuva, jäsen A.

Onnistuneen pakituksen jälkeen Kilpisjärvellä erässä residenssissä. 2013.

DIY hotelli. Lyngen 2011.
Lyhyet päivät takaavat kivasti aikaa oheispuuhille. Korouoma 2015. Kuva, jäsen A.

Talviretkeilijän paras kaveri?
No, tulee se talvi aikanaan. Ja sitä ennen on vielä jotain aika kivaa tiedossa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti