18.3.2016

Eka kerta

Muistatteko vielä ekan kertanne?

Just sen, joka jännitti alkuun ihan mahdottoman paljon. Siitä ehkä oli kerennyt jo luoda etukäteen ajatuksiin tietynlaisen kuvan katsoessaan netin syövereistä löytyviä kuvia ja videoita. Kokeneet kaverit suoriutuvat kaikesta niin vaivattoman näköisesti. Kun sitten itse pääsee kokeilemaan ekaa kertaa, niin onhan se kyllä melkoista räpistelyä. Ei sitä oikein osaa. Ja niitä kaikkia vehkeitäkään ei vaan kykene käyttämään tehokkaasti. Se on lähinnä sellaista sokeaa sohimista suurin piirtein oikeaan suuntaan. Eka kerta on monesti aika nopeasti myös ohi, kun kaiken sen suorituksen keskellä väsyy yllättävän nopsaan.

Kävin tammikuun 11. päivä lenkillä. Jostain syystä mietiskelin tuolloin paljon omaa kiipeilyn alkupuolta. Kaiken sen pähkäilyn myötä pääsin omaan ekaan kertaani käsiksi. Käytiin A:n kanssa heittämässä "terapiayö" eräällä laavulla ja päädyttiin käymään kiipeää sen lähellä olevalla pienen pienellä lirulla. Miulla ei ollut tuolloin vielä mitään omaa kamaa joten kaikki meni A:n tarvikkeilla. Vaihdettiin vielä kenkiäkin aina kiipeilijän vaihtuessa.

Kaverini sanoin "hylje on ajaton tekniikka". On tässä onneksi jotain kehitystä tapahtunut tähän vetoon nähden. Kuva: jäsen A.

Eka kerta on tosiaan varmasti aina se kaikkein jännin paikka, mutta jostain on lähdettävä. Sen jälkeen se taitaa olla niistä kokemuksista kiinni, että miten orastava harrastus tulee jatkumaan. Kehnon reissun jälkeen on aina hankalampi antaa vielä uusi mahdollisuus lajille. Omalla kohdalla tällaiseen ei tainnut olla tarvetta, vaan olin kyllä aika myyty tuon session jälkeen. Aika nopeasti sitä alkoi etsimään henkilökohtaisia kamoja, jotta tulevat reissut eivät menisi enää kenkien vaihteluun.



Tämä taitaa olla jo seuraavalta talvelta ja kohteena on Moisseenvaara. Tuo on edelleenkin tosi siisti ränni kiivetä. Ja kun sen joskus ekaa kertaa liidasin, niin se on ollut yksi näistä oikeista halujen kohteista. Kuva: jäsen A.

Hauskana detaljina loppuun sellainen seikka, että kun nuo alkujuuret tulivat mieleeni tammikuun 11. päivä, niin tuo kuva ekalta jääreissulta on kuvattu 11.1.2009. Tässä on siis jo seitsemän vuotta hakkuhommia takana.

PeeÄs. Alettiin askartelemaan uutta ilmettä ulkoasuun. Vinkit, kommentit ja ideat otetaan vastaan mitä tähän liittyy. Uudistus on toki vielä kesken ja ainakin uusi otsikkokuva on vielä tulossa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti